Planetarni sati - Beograd, Srbija za dan 17/07/2019

Planeta Vreme Planeta Vreme
Merkur19:20:13 Mars01:54:20
Mesec17:53:03 Sunce05:21:29
Saturn16:25:54 Venera08:48:38
Jupiter14:58:44 Merkur12:15:48
Mars13:31:35 Mesec15:42:57
Sunce12:04:25 Saturn19:10:07
Venera10:37:16 Jupiter22:37:16
Merkur09:10:07 Mars02:04:25
Mesec07:42:57 Sunce05:31:35
Saturn06:15:48 Venera08:58:44
Jupiter04:48:38 Merkur12:25:54
Mars03:21:29 Mesec15:53:03


Šta su planetarni sati?

Planetarni sati su drevni sistem u kome jedna od sedam tradicionalnih golim okom vidljivih planeta daje vladavinu različitim delovima dana. Ponedeljak je uvek dan kada je Mesec dominantan. Utorak je dan Marsa, sredom vlada Merkur, četvrtak je Jupiterov dan, petak je dan Venere, subota je dan Saturna a nedelja je dan Sunca.

Svaki planetarni dan počinje u svitanje a završava se u svitanje narednog dana. Na primer, svitanje u subotu je početak dana Saturna. Pre svitanja u subotu i dalje je dan Venere.

Dan je podeljen na dva dela: dana (vreme između izlaska i zalaska sunca) i noći (vreme između zalaska sunca i izlaska sunca sutra).
Svaki deo dana se zatim deli na 12 jednakih delova, sa ukupno 24 (nejednaka) sata. Više lokacija od ekvatora i bliži datum kratkodnevice (za razliku od ravnodnevice), veća je razlika u dužini između dužine planetarnog sata i regularnog sata vremena.
Prvi planetarni sat svakog dana je uvek isti kao planeta koja vlada tog dana, tako da izlazak sunca u ponedeljak uvek označava da je početak dana kojim vlada Mesec i sata kojim vlada Mesec.
Vladari planetarnih sati se vrte beskonačno u ovom redu: Saturn, Jupiter, Mars, Sunce, Venera, Merkur, Mesec.
Dakle, drugi planetarni sat dana kojim vlada Mesec je sat Saturna, treći će biti sat Jupitera, i tako dalje.
Planetarni sati su tradicionalno korišćeni u izboru povoljnog vremena za iniciranje aktivnosti, kao i za vreme molitve, čini i čarobnih obreda.


Sledeća tabela prikazuje vrste aktivnosti koje tradicionalno preferiraju svaka od planeta:

Sat kojim vlada Sunce: Opšti uspeh i priznanja, duhovno prosvetljenje, odlučnost, vitalnosti, aktivnosti koje zahtevaju hrabrost ili raspoloženje samo-sigurnost - donošenje velikih odluka, zakazivanje sastanaka sa ciljem donošenja odluke, za držanje govora, pokretanje novih projekata, za traženje usluge od oca, muža, gazde, vlasti.

Sat kojim vlada Venera: Ljubav, prijateljstvo, umetnički i društveni uspeh, uživanje, druželjubivost i društvene aktivnosti kao što su žurke, druženje, recitali / izložbe, venčanja, posete, nova poznanstva i romantiku, sređivanje bašte i cveća, kupovinu poklona, odeće, luksuz, tretmana lepote, za traženje usluge od žene.

Sat kojim vlada Merkur: Uspeh u studijama / komunikacijama, decom, ostavljanje što boljeg utiska, rutinskih aktivnosti i aktivnosti kojima je potrebna jasna komunikacija; nastave / učenja; važnih poslovnih pisama / telefonskih poziva, sastanke koji imaju za cilj razvijanje ili komuniciranje ideja, kupovina / prodaja, rutinska kupovina, putovanja, prijava za posao / intervju; za traženje usluge od komšija, saradnika.

Sat kojim vlada Mesec: Zdravlje, dom (kupovina kuće, selidba), putovanja / odmori (vreme napuštanja kuće ili poletanja), aktivnosti udaljene u vremenu i prostoru - meditacija, rezervacije, nalaženje izgubljenih stvari ili osoba; sadnju useva za hranu, zapošljavanje radnika; za traženje usluge od majke, supruge ili zaposlenih.

Sat kojim vlada Saturn: Disciplina i strpljenje, odustajanje od loših navika, prevazilaženje prepreka; uspeh sa teškim zadacima ili teškim ljudima; dugotrajne projekte - razbijanje zemlje, postavljanje temelja, lečenje hroničnih bolesti, za popravke, za traženje usluga od starijih ljudi ( koji nisu rođaci) ili zahtevnih ljudi.

Sat kojim vlada Jupiter: Mudrost, optimizam, novac (zaduživanja / pozajmljivanje / investiranja / zarade / dobijanje); aktivnosti koje zahtevaju entuzijazam; kupovinu srećaka, ulaznica, traženje saveta / konsultacije, rešavanje sporova, za traženje usluge od babe i dede, tetke, teče, savetnika (lekari, advokati , računovođe, astrolozi).

Sat kojim vlada Mars: Hrabrost, avantura, sprovođenje svoje volje; uspeh sa drastičnim akcijama (tužbe, sukobi, odlasci u rat, hirurgija), sport, vežbe, rizik, za žalbe; davanje otkaza zaposlenim, za traženje usluge od muža ili dečka.


Na primer, muškarac bi trebao pitati ženu za izlazak tokom sata kojima vlada Venera, žena bi trebala pitati muškarca za izlazak tokom sata kojim vlada Mars, treba tražiti uslugu od šefa u satu kojim vlada Sunce, novac bi trebao da bude uložen tokom sata Jupitera, trebali biste početi medicinske tretmane u satu kojim vlada Mesec (osim operacije koja bi trebala da počne u satu Marsa), i tako dalje.
Naslovna strana | Natalna karta | Sanovnik | Registrujte se | Ulaz za članove | Zaboravili ste šifru?